Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Potpisan Aneks I. Kolektivnog ugovora u Almos d.o.o.

Potpisivanje Aneksa kolektivnog ugovora između Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata i Almos d.o.o. u Kutini, 30.6.2023. godine, predstavlja značajan korak prema unaprjeđenju radnih uvjeta i materijalnih prava zaposlenika. Ovaj Aneks I. Kolektivong ugovora rezultat je uspješnih pregovora i suradnje između sindikata i poslodavca.

Jedna od ključnih promjena u Aneksu odnosi se na veća materijalna prava za radnike koji obavljaju smjenski rad nedjeljom,  što će osigurati pravedniju plaću.  Rad nedjeljom u 1. smjeni povećan sa 10% na 50%, Rad nedjeljom u 2. smjeni povećan sa 10% na 60%, Rad nedjeljom u 3. smjeni povećan na 75%.  Također, povećanje iznosa Uskrsnice, Božićnice i toplih obroka pružit će dodatno priznanje i poticaj zaposlenicima, poboljšavajući njihovu financijsku sigurnost i motivaciju na radnom mjestu. Aneksom je ugovorena naknada troškova prijevoza na posao i s posla  u visini 80% troškova prijevoza javnim prijevozom.

Potpisivanje ovog Aneksa kolektivnog ugovora odražava angažman sindikata i poslodavca u brizi o dobrobiti radnika te stvaranju pozitivnog radnog okruženja.

OSTALE NOVOSTI