Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Počela isplata plaće radnicima Uljanik Grupe

Pula, Rijeka, 31. kolovoza 2018.(sssh/glasistre.hr)  – Kako saznajemo od relevantnih ljudi iz Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata i SSSH, počela je isplata plaće za srpanj radnicima Uljanik grupe. Sukladno tome, strajkaški odbori će donijeti i odluku o prekidu štrajka.

I iz Uljanika su priopćili kako su stručne službe Uljanika završile sve potrebne radnje i transfer novca je u tijeku, te navode kako je nakon isplate plaće, na prvome mjestu prioriteta komunikacija s dobavljačima s ciljem da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe.

Vlada je u četvrtak izvijestila kako je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB) za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima te banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, čime se omogućuje isplata plaća radnicima Uljanik Grupe.

Time su Uljanik Grupi osigurana sredstva da u petak isplati plaće radnicima, ali ne i Upravi Uljanik Grupe.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade kazao da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

– Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna, zaključio je Plenković.

Snimio Milivoj MIJOŠEK

izvor: sssh.hr

OSTALE NOVOSTI