Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Potpisan je prvi kolektivni ugovor u Đuro Đaković Industrijska rješenja

Slavonski Brod, 31. kolovoz 2018. godine  Nakon dvogodišnjeg pregovaranja u Đuri Đaković Industrijskim rješenjima potpisan je prvi Kolektivni ugovor o pravima i obvezama radnika i poslodavca.

U ime SMH-IS Kolektivni ugovor su potpisali Glavni sindikalni povjerenik Stjepan Mirković i Regionalni povjerenik Antun Štivić, a ispred poslodavca direktor Igor Rubil.

Ugovor je sklopljen na razdoblje  od tri (3) godine s početkom primjene od 01.rujna 2018. godine.

Moramo naglasiti kako su Industrijska rješenja nastala pripajanjem bivšeg društva Proizvodnja opreme i bivšeg društva Elektromont  Inžinjering, te se isti Kolektivni ugovor primjenjivao na sve radnike.

Kako društvo preuzimatelj nije imalo proizvodnih radnika, pristupilo se izradi novog Kolektivnog ugovora koji je puno bolji i kvalitetniji od prijašnjeg u odnosu na prava radnika. Kroz kvalitetnu raspravu svih sudionika, došli smo do konačnog teksta koji zadovoljava sve pregovaračke strane.

Što se tiče samog Kolektivnog ugovora, zadržana su sva prava koja su radnici imali  do pripajanja dva trgovačka društva, te dodali nekoliko pozitivnih izmjena u korist radnika.

Kolektivni ugovor je potpisan u dobroj vjeri, uz nadu da što prije ponovno sjednemo za isti stol i dogovorimo povećanje cijene rada jer je ugovorenost posla dobra i u uzlaznoj putanji.

OSTALE NOVOSTI