Loading...
Vijesti

Predmet: Kupoprodajni ugovor o prodaji TLM-a

     

                                       B-01-57/07                                                                                                                            5.12.2007. 

HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU

n/r. predsjednika Grge Ivezića  

Predmet: Kupoprodajni ugovor o prodaji TLM-a

 

Poštovani gospodine Ivezić,

nakon našega jučerašnjega telefonskog razgovora, kada sam tražio integralni tekst kupoprodajnog ugovora o prodaji TLM-a, između Hrvatskog fonda za privatizaciju i «Hrvatskog konzorcija», ( koji ste mi obećali poslati nakon suglasnosti potpredsjednika Vlade), te očitovanja kolege Ozrena Matijaševića, člana Upravnog odbora HFP-a u «Poslovnom dnevniku» 4. prosinca 2007.godine, moram prosvjedovati, u ime SMH i osobno:

  1. Tekst Socijalnog sporazuma ima sedam glava, a glava I. ima 9 točaka. U dijelu Ugovora kojega sam dobio (samo članak 7) obuhvaćene su samo točka 1.7.8. i 9. iz Socijalnog sporazuma sklopljenog između sindikata i Konzorcija. Ostale točke Sporazuma koje su trebale biti sastavni dio Ugovora nepoznate su SMH-u, budući da nema integralnog teksta.
  1. Ne vidim razloga zašto jedan socijalni partner (u ovom slučaju SMH) nema mogućnosti uvida u integralni tekst Ugovora, dok drugi sindikalni partner HUS- Ozren Matijašević) posjeduje integralni tekst , ako ne kao sindikalist onda kao član Upravnog odbora HFP-a. Kolega se inače u «Poslovnom dnevniku» očitovao u ime sindikata (ne samo HUS-a), a da se nije sa Sindikatom metalaca Hrvatske uopće konzultirao niti čak informirao. Napominjem da je svaki predsjednik sindikata osobno potpisao Socijalni sporazum.
  1. U međuvremenu dobio sam usmeni poziv 27.11.2007 iz Ureda potpredsjednika Vlade, od gospodina Mađarića, za sastanak u svezi ujedinjenja dva d.o.o. TLM-TPV i TLM-TPP. Budući sam tada bio izvan Hrvatske, na službenome putu, dogovoreno je da će se sastanak sa sindikatima iz TLM-a i njihovih središnjica održati tijekom ovoga tjedna. Do danas poziva nije bilo.

Konzultacijama sa sindikatima SMH iz TLM-a nema pozitivnog mišljenja o toj namjeri budući je isti model već jedan puta propao 2002. godine.

Posebno napominjem da sam se o ponudi Konzorcija izjasnio u pisanome obliku potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, 10.4.2007.g.
Zbog svega navedenog prosvjedujemo zbog ovakva stava prema Sindikatu metalaca Hrvatske. Ne možemo se pozitivno očitovati o Ugovoru , jer nam nije poznato što je, osim čl. 7, još stavljeno u Ugovor iz sadržaja Socijalnog sporazuma.

Predsjednik SMH
Ivo Marjanović
Dostavljeno: Potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu
Ministru Branku Vukeliću
Ured za socijalno partnerstvo – Vitomir Begović

OSTALE NOVOSTI