Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeOdbor strojogradnje i elektroindustrijeRotirajući postoviVijesti

Predsjednik SMH-IS sa suradnicima u Ministarstvu gospodarstva

Zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal zajedno sa pomoćnikom ministra zaduženim za industriju, Alenom Leverićem i savjetnikom za brodogradnju, Ruđerom Friganovićem, organitirala je na traženje predsjednika SMH-IS Vedrana Dragičevića sastanak s predstavnicima SMH-IS. Sastanku su prisustvovali  predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević, dopredsjednik SMH-IS Branko Kužet, predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje SMH-IS Juraj Šoljić, regionalni povjerenik za Dalmaciju i glavni sindikalni povjerenik Brodotrogira Slavko Bilota, te glavni sindikalni povjerenik SMH-IS Joško Franić i Predrag Abramović, glavni sindikalni povjerenik CMC Sisak.

 

Raspravljane su teme koje je najavio predsjednika SMH-IS a koje obuhvaćaju probleme u industriji. Najavljene i raspravljane teme bile su vezane uz pojedinačne probleme djelatnosti i tvrtki čiji su radnici članovi SMH-IS i to:

1. Osiguranje financijskih sredstava za investicije u Proračunu za 2012. godinu i drugim mjerama gospodarske politike;

2. Brodogradnja-restrukturiranje i privatizacija, te poštivanje dogovorenog u Poglavlju 8. ili moguća izmjena uvjeta u odnosu na dogovorene s EK;

3. CMC Sisak, uvjeti i mogućnosti za nastavak proizvodnje;

4. TLM TVP i TLM TPP Šibenik

5. Željeznička prometna infrastruktura ( TZV Gredelj, Končar, RZV Bjelovar);

6. Dobivanje poslova na javnim natječajima hrvatskih tvrtki ( primjer: Elka kabeli doo, HEP).

Obzirom na činjenicu da je ovo bio prvi sastanak, izraženo je zadovoljstvo njegovim tijekom i iznijetim stavovima. Dogovoreni su naredni koraci u smislu da će se do kraja idućeg radnog tjedna dogovoriti sastanci sa svim upravama i sindikatima iz brodogradilišta .

Prethodno navedene teme i dalje ostaju otvorene za daljnje aktivnosti ovog Sindikata i madležnih državnih institucija.

OSTALE NOVOSTI