Loading...
Vijesti

Vedran Dragičević izabran je za potpredsjednika industriAll-a za Jugoistočnu Europu

image-vedranBrussels, 15.-16.11.2016. Izvršni odbor IndustriALL – Europe je na jučerašnjoj sjednici potvrdio izbor predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske-Industrijskog sindikata (SMH-IS) Vedrana Dragičevića za potpredsjednika IndustriALL-a za jugoistočnu Europu. Svoju dužnost obavljat će do listopada 2017. godine.

– Zajedničke aktivnosti bit će vođene pod krilaticom ‘ ista plaća za isti rad’, te u tome smislu tražimo i uključenje Vlade Republike Hrvatske, posebice u dijelu ugovaranja poslova hrvatskih  tvrtki u Europskoj uniji. Zagovaramo vladavinu prava, jer na prostoru JI Europe postoji zajednički problem hiperaktivnog donošenja zakona, dok je njihova provedivost spora ili nikakva. Zalagat ćemo se i za rješavanje problema korupcije, rekao je Vedran Dragičević, navodeći prioritete svojega djelovanja.

IndustriALL – Europe – Jugoistočna regija predstavlja interese 500.000 članova sindikata u sektorima rudarstva, energetike i proizvodnih industrija iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske i Srbije.

Osim navedenoga Izvršni odbor industriAll-a raspravljao je i vrlo važne teme za sindikate udružene u industriAll, a prema dokumentima pojedinih odbora i radnih grupa kao što su: Program rada za 2017. godinu industriAll-a; o politici poduzeća i informaciji o novim članovima europskih radničkih vijeća; o kolektivnom pregovaranju i socijalnoj politici i dr.

OSTALE NOVOSTI