Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Predstavnici SMH-IS posebno su zainteresirani za primjenu Zakona o financijskom poslovanju trgovačkih društav i pred stečajnoj nagodbi

U suradnji s njemačkom Zakladom Friedricha Eberta, SSSH je u hotelu International 23. listopada 2012. godine organizirao Konferenciju o temi financijskog poslovanja trgovačkih društava i (ne)redovitosti isplata plaća radnika, te o očekivanim posljedicama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi za stručnjake, regionalne i sindikalne povjerenike  udruženih sindikata i  SSSH. Konferenciji su prisustvovali i Boris Lalovac, zamjenik ministra financija, Miljenko Krželj pomoćnik ravnateljice u Sektoru za ovršni postupak, Lea Tuđa, također iz Sektora za ovršni postupak, te Dražen Opalić iz Sektora za porezni sustav. Uz predsjednika SSSH Mladena Novosela, sudionike je uvodno pozdravio i Dietmar Dirmoser, voditelj Zaklade Friedricha Eberta u Zagrebu.
Govoreći o očekivanim posljedicama primjene Zakona,  Boris Lalovac je poručio kako će  poslodavci koji namjerno ne isplaćuju plaću imati problema s nadzornim tijelima i neće opstati, dok se one koji to ne čine iz objektivnih razloga upućuje na predstečajnu nagodbu. Zakon je isti za sve, rekao je.

Poseban interes za primjenu Zakona o financijskom poslovanju i pred stečajnoj nagodbi   i (ne) redovitosti isplate plaća radnika iskazao je od udruženih sindikata u SSSH SMH-IS koji je sudjelovao s 20 svojih predstavnika. Razlozi tome su brojni no  glavni je ipak smanjena gospodarska djelatnost industrijskog sektora. Osim predsjednika Vedrana Dragičevića i dopredsjednika Antuna Štivića  ovoj Konferenciji prisustvovali su regionalni povjerenici i glavni sindikalni povjerenici iz zainteresiranih regija i sindikalnih podružnica diljem Hrvatske. Osim općih konstatacija sukladno novom Zakonu sudionici su mogli pitati i komentirati  konkretne situacije i slučajeve koji se događaju i koji e se i dogoditi dosljednom primjenom ovog i drugih propisa.

OSTALE NOVOSTI