Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Radni posjet sindikalnoj podružnici Brodogradilište Cres na otoku Cresu

Cres,  23.02.2018. godine. U Brodogradilištu Cres na otoku Cresu  održani su sastanci s Upravama i Skupština u sindikalnoj podružnici Brodogradilište Cres – Cres

Na sastancima su uz glavnog sindikalnog povjerenika sudjelovali Vedran Dragičević, predsjednikom SMH-IS; Damir Bačinović, regionalni povjerenik  za Regiju primorsko-goransku i Juraj Šoljića, zamjenik regionalnog povjerenika za Regiju primorsko-goransku i predsjednik OHB-a.

U tom Brodogradilištu održani su sindikalni izbori na kojem je za glavnog sindikalnog povjerenika u toj sindikalnoj  podružnici izabran Srđan Edelinski, dosadašnji glavni povjerenik. Nakon izbora održan je kratak sastanak s Alvise Chiole, direktorom tog trgovačkog društva na kojem su dogovorene aktivnosti oko pregovora za dio materijalnih prava radnika. Sindikalna podružnica  Brodogradilište Cres – Cres djeluje u brodogradilištu koje se prvenstveno bavi remontom i popravcima manjih brodova. Brodogradilište zapošljava oko 30-tak radnika te čini vrlo važnu kariku u opstanku otočana na svojim ognjištima.

 

OSTALE NOVOSTI