Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Radni posjet sindikalnoj podružnici Lošinjska Plovidba –Brodogradilište, Mali Lošinj

Mali Lošinj, 23.02.2018. godine održani su sastanci u brodogradilištu Lošinjska Plovidba, Mali Lošinj

Na sastancima su uz glavnog sindikalnog povjerenika Fahrudina Mujačića sudjelovali Vedran Dragičević, predsjednikom SMH-IS; Damir Bačinović, regionalni povjerenik  za Regiju primorsko-goransku i Juraj Šoljića, zamjenik regionalnog povjerenika za Regiju primorsko-goransku i predsjednik OHB-a.

Lošinjska Plovidba –Brodogradilište d.o.o.  iz  Malog  Lošinja  zapošljava 98 radnika, a bavi se  remontima i popravcima većih brodova. Njihov značaj je vrlo velik jer uz dugu povijest, brodogradilište zapošljava vrlo velik broj mladih ljudi. Učlanjenost u toj sindikalnoj podružnici je oko 98% što je čini najaktivnijom i organiziranijom sindikalnom podružnicom ne samo u SMH-IS nego dalje. Delegacija SMH-IS prvo se sastala s Povjereništvom podružnice koju vodi  Fahrudin Mujačić, glavni sindikalni  povjerenik, zatim se održao sastanak s direktorom Antony Saganićem koji je prigodno uručio poklon predsjedniku SMH-IS istaknuvši pritom značaj i ulogu sindikalne podružnice u ovoj maloj otočkoj sredini. Nakon toga održana je Izborna skupština na kojoj je izabran Fahrudin Mujačić, dosadašnji glavni sindikalni povjerenik.

 

 

 

 

 

 

Prigodno, uručene su zahvalnice  direktoru tog trgovačkog društva i glavnom povjereniku koji su svojim načinom vođenja socijalnog dijaloga uspjeli očuvati brodogradilište te unaprijediti i proširiti djelatnost na sasvim novom području oko ugradnje sustava za obradu balastnih voda koja je obvezatna za sve brodove koji ulaze u međunarodne vode.

OSTALE NOVOSTI