Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Radnicima Đure Đakovića od dva do pet posto veće plaće u 2011. godini

 

Radnicima šest tvrtki u vlasništvu Đuro Đaković Holdinga plaće će nakon tri godine biti povećane od dva do pet posto, odnosno u prosjeku za 150 do 250 kuna. Rezultat je to teških i mukotrpnih pregovora sindikata s upravama ovih tvrtki, koji su rezultirali potpisivanjem novih kolektivnih ugovora za ukupno 1100 radnika. Također, dogovorene su i uskrsnice od 400 do 700 kuna. U sindikatu vjeruju da će ovo povećanje pridonijeti dodatnoj motivaciji radnika u godini koja je za Đuru Đakovića poslovno visoko zahtjevna jer se očekuju prihodi od oko 1,175 milijardi kuna, oko 30 milijuna kuna investicija i oko 25 milijuna kuna dobiti.

– Možda će se nekim radnicima učiniti da ovo povećanje i nije toliko veliko, ali s obzirom na krizu koja vlada u Hrvatskoj, mi smo veoma zadovoljni ishodom pregovora. U svemu ovome vidimo dobar povod za optimizam radnika uoči blagdana. Bude li poslovanje išlo planiranom dinamikom, već do kraja ove godine očekujemo nove pregovore za novo poboljšanje prava radnika – kaže novoimenovani dopredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Antun Štivić i dodaje kako prosječna plaća u Đuri Đakoviću iznosi 6374 kune bruto.

Prema njegovim riječima, uskoro se očekuje uspješan završetak pregovora i u Đuro Đaković Inženjeringu, koji bi također trebali rezultirati oko pet posto većim plaćama. Inženjering bi tako postao sedma tvrtka obuhvaćena novim kolektivnim ugovorom. Najteži pregovori vođeni su u Proizvodnji opreme, gdje su radnici u jednom trenutku čak najavili i štrajk koji je, prema riječima sindikalnog povjerenika ove tvrtke Stjepana Mirkovića, izbjegnut zbog intervencije predsjednika uprave Đuro Đaković Holdinga.

 

Članak preuzet s večernji.hr

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Zoran Knez

    Čestitke kolegama na potpisivanju KU,a koliko je znoja proliveno i živaca potrošeno, znaju samo oni koji su sudjelovali u nekim pregovorima.

Comments are closed.