Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U Brodosplitu je 02. travnja 2012. godine održana sjednica sindikalnog povjereništva sindikalne podružnice SMH-IS Brodosplit

 U Brodosplitu je održana sjednica sindikalnog povjereništva SMH-IS sindikalne podružnice Brodosplit, kojoj je prisustvovao i predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević, a na kojoj su pojašnjeni stavovi SMH-IS u svezi privatizacije. Zaključeno je da u situaciji u kojoj se Brodosplit nalazi i ima prazne navoze, a pola radnika su na čekanju,  izbora nije bilo. Druga opcija je stečaj, prema Poglavlju 8. Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji, a kojeg je potpisala bivša Vlada sa Europskom unijom. Stečaj bi bio najgora moguća varijanta prvenstveno za radnike. Sindikalno povjereništvo je svjesno da će određeni broj radnika biti određen viškom u narednih pet godina, ali će se prema programu restrukturiranja primjereno zbrinuti otpremninama za koje je Vlada RH osigurala sredstva.

Sindikat će pratiti provođenje Programa restrukturiranja Brodosplita, te će svojim aktivnostima pripomoći da Brodosplit i dalje bude dio razvojne djelatnosti  industrije kako u Dalmaciji tako i na razini Hrvatske.

OSTALE NOVOSTI