Loading...
Vijesti

Restrukturiranje “Đure Đakovića”

Predsjednik SMH Ivo Marjanović uputio je 11.01.2005. pismo Ministru Branku Vukeliću radi potrebe restrukturiranja “Đure Đakovića”.

Štovani gospodine Ministre!

Moram sa žaljenjem konstatirati  da je u potpunosti  prestao dijalog  u svezi problema «Đure Đakovića», od listopada prošle 2004. godine.

Dugovi Države prema «Đuri Đakoviću» rastu,  od vlasničkog restrukturiranja  niti slova niti traga, samo novinske naznake.

Uobičajeni  socijalni dijalog  nedostaje dolaskom nove Uprave novog Nadzornog  odbora i nove političke garniture  u Slavonskom Brodu. Čak što više prisutni su pritisci  na  pojedine sindikalne povjerenike ( a jedan je i član NO) čudnim mehanizmima, čija krajnja namjera je odstranjenje  s obje funkcije.

Promjene u «Đuri Đakoviću»  neće ići bez Sindikata.

Dosadašnja Vaša praksa  u dijalogu sa sindikatom bila je  dobra  i nekoliko puta ste naglašavali da se samo zajednički stvari mogu riješiti.

No problem dijaloga socijalnih partnera je na terenu, gdje se razni osobni interesi isprepliću.

Gospodine ministre!

Na jednom od  susreta s Vama obećali ste doći u «Đuru Đakovića»  gdje bi pred Vama bio prezentiran razvojni, vlasnički, strateški  pa i  socijalni plan rješenja «Đure Đakovića». Dali ta Vaša riječ još uvijek važi ja ne znam,  ali bi mi bilo drago da važi.

Vi znadete da se svi problemi rješavaju za stolom, ali su različiti načini dovođenja socijalnih partnera za stol.

Držim da će uz Vaše posredovanje  socijalni partneri   sjesti za stol  i da ih se neće trebati drugim sredstvima koji nam stoje na raspolaganju trebati  na to prisiljavati.

 

S poštovanjem

                                                                                                      Predsjednik SMH
                                                                                                      Ivo Marjanović

 

 

OSTALE NOVOSTI