Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Sastanak predstavnika SMH-IS i uprave TLM-TVP

20130927_101522 Na sastanku u TLM-TVP održanom 27.rujna.2013 g. u prostoru Adriala Plus, prisutni su bili od strane TLM-TVP Tonći Kandido, Branimir Lepur, Christian Czernich i Andraž Brodnjak, od strane SMH-IS Vedran Dragičević, Joško Franić i Dalibor Živković, od strane HSM Zdravko Burazer, Mate Milić i Mirjam Tomljenović, Predsjednik Radničkog vijeća Miro Vukšić, te odvjetnici Ksenija Čerin i Dubravko Mar.

Pošto je Uprava TLM-TVP-a uputila dopis i dokumentaciju u kojoj obrazlaže tehnološki višak od 138 radnika, a sve to nakon potpisivanja novog Kolektivnog ugovora i izjava da tehnološkog viška neće biti, Predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević je obavio razgovor s vlasnikom Markom Pejčinoskim, što je i obrazložio upravi.

Zaključak sastanka je da se do kraja ove godine kao tehnološki višak mogu otpustiti uz otpremninu samo oni radnici koji se sami dobrovoljno jave. Također je potrebno da poslodavac dostavi plan što uključuje organizacijsko, financijsko i kadrovsko restrukturiranje. Program bi se trebao detaljnije obrazložiti i argumentirati što je stvar dogovora, tako da je zaključeno da će sindikati i Radničko vijeće pisanim putem zatražiti dokumentaciju koju smatraju potrebnom kako bi se očitovali na namjeru poslodavca.

Uprava je apelirala da se pripazi na istupe u medijima, kao što se to nedavno desilo, jer je dosadašnji način samo nanosio štetu u poslovanju s bankama i kupcima.

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Klara Galzina

    Ma mi sindikalci previše šutimo…..ocjenjujem tu i sebe. Uzdam se u poslovicu " Tiha voda brijeg dere "
    Fer pley je bitan u odnosima Uprava i Sindikata…moje dugogodišnje iskustvo sindikalistice je to potvrdilo. Smatram da ima nas svakakvih, to je život, različito mislimo to je dobro, nađimo kompromis to je uspijeh za sve, netražimo pobjednika to je loše za obadvije strane….

Comments are closed.