Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Adriadiesel u AUDIO-u!

U gradnji ruske nuklearne  U ponedjeljak, 04.02.2013. godine održan je radni sastanak predstavnika Adriadiesela, direktora Vladimira Hristova i pomoćnice Seide Savić, predsjednika radničkog vijeća Vlatka Benkovića i glavnog sindikalnog povjerenika Tihomira Vrbanića, te predsjednika SMH-IS-a Vedrana Dragičevića, sa predstavnicima AUDIO-a, Erikom Mohorovićem, ravnateljem i Mirkom Volarević, zamjenikom ravnatelja.

Tema razgovora bila je stanje u Adriadieselu i interes države koja je 32,14%-tni vlasnik Adriadiesela. Raspravljalo se o mogućnosti da se pomogne iznaći načina kako bi se poboljšala likvidnost Adriadiesela u kojemu kasni isplata plaća.  Adriadiesel ima predugovore pripremljene za potpisivanje za nove motore za rusko tržište, koji posao je dobiven u konkurenciji sa izuzetno kvalitetnim ponuđačima, što ukazuje na kvalitetu Adriadiesela. Na tom sastanku se tražila mogućnost, kako AUDIO može zaštititi svoju imovinu u Adriadieselu i pomoći da se dočekaju ugovori, a obzirom na činjenicu da je izostalo ugovaranje poslova za hrvatsku brodogradnju, koja je do sada, u dobrom dijelu, popunjavalo jedan dio proizvodnih kapaciteta Adriadiesela.

Naišlo se na odobravanje od strane predstavnika AUDIO-a, te je dogovoreno da se aktivnosti nastave dalje i to na način da Adriadiesel dostavi dodatnu dokumentaciju o postojećem stanju, i da se organizira posebni razgovor sa predstavnicima ruskih naručitelja koji su, isto tako, zainteresirani da uđu u vlasničku strukturu Adriadiesela, pa bi se tako i osiguralo kvalitetno izvršenje budućih poslova.

Predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo iskazanom voljom da se problem riješi što prije, a s obzirom na neredovitost isplata plaća. Sad je zadnje isplaćena polovica plaća za prosinac 2012. godine.

 

OSTALE NOVOSTI