Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Sastanak u HŽ Cargo u svezi RŽV Bjelovar

Sastanak u HŽ-CargoDana 21. 02. 2013. godine održan je sastanak u sjedištu HŽ Cargo na kojem su sudjelovali predsjednik uprave HŽ Cargo gosp. Lešković saSastanak u HŽ-Cargo-2 suradnicima, direktori društava RŽV Čakovec gosp. Vidović i RŽV Bjelovar gosp. Gerovac te predstavnici SMH-IS na ćelu sa predsjednikom Dragičevićem.

Teme sastanka  bile su slijedeće ;

–         Pripajanje društva RŽV Bjelovar društvu RŽV Čakovec

–         Višak zaposlenih u jednom i drugom društvu te njihovo zbrinjavanje

–         Trošak zbrinjavanja viška i restrukturiranja društva

–         Organizacijski ustroj novog zajedničkog društva

Sjedište društva biti će u Čakovcu sa izdvojenim pogonom u Bjelovaru, gdje će se napraviti nova organizacija proizvodnje koja će biti efikasna, prilagodljiva i konkurentna.

Višak zaposlenih u Bjelovaru cca.90 radnika i u Čakovcu cca. 39 radnika biti će zbrinuto sporazumnim raskidom radnog odnosa uz stimulirajuće otpremnine, koje će se isplatiti na trošak HŽ Cargo, kao i negativno poslovanje i minusi RŽV Bjelovar. Iz razloga kako se ne bi na početku poslovanja opteretilo zajedničko društvo RŽV Čakovec i onemogućilo uspješni zajednički  početak i razvoj.

Direktor zajedničkog društva RŽV Čakovec gosp. Vidović će slijedećih dana uspostaviti novi organizacioni ustroj u Čakovcu i Bjelovaru, sukladno potrebama društva kako bi isto bilo uspješno odgovoriti konkurenciji na domaćem i stranom tržištu.

SMH-IS smatra naprijed navedeno razumnim i  prihvatljivim jer u suprotnom da nije došlo do ovog spajanja, društvu RŽV Bjelovar prijetio je stečaj i zatvaranje. Isto tako valja naglasiti da će SMH –IS aktivno nadgledati ovaj cijeli proces i biti na usluzi našem članstvu.

OSTALE NOVOSTI