Loading...
Regija – Središnja HrvatskaRotirajući postoviVijesti

Zbog četiri nesisplaćene plaće održan je skup radnika u „GRAMIP TPS“ Dubrava

SKUP RADNIKA U  U TRGOVAČKOM DRUŠTVU  „GRAMIP TPS“  Dubrava kod Vrbovca, održan dana 18. 02. 2013. godine

Gramip-skup radnikaSastanku prisustvovali  članovi povjereništva sindikalne podružnice, Predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević, Davor Šmuljić pomoćnik predsjednika te Josip Juričić Regionalni povjerenik zagrebačke regije. 20130218_125603

Tema.

Neisplata plaća svim radnicima za mjesece ; rujan, listopad, studeni i prosinac 2012. godine.

Na sastanku sa povjereništvom nakon rasprave organiziran je skup radnika na kojem  su svi radnici upoznati sa dogovorenim prijedlozima u smislu provedbe određenih aktivnosti koje  će organizirati  SMH-IS ,a sve u nastojanju rješenja  isplate  neisplaćenih plaća.

Nakon diskusije u kojoj je sudjelovao  značajan broj radnika jednoglasno su  doneseni slijedeći zaključci:

  1. Stručne      službe SMH-IS će  napraviti sve      potrebno za izjašnjavanje članstva dali       su za zakonito pokretanje postupka mirenja i  ovisno o tome pokretanja JEDNODNEVNOG      ŠTRAJKA UPOZORENJA.
  2. Upućivanja      dopisa za hitnim sastankom sa poslodavcem i vlasnikom radi spornih      kašnjenja  isplate plaća, te      zahtjeva prema poslodavcu i vlasniku       na kojem poslodavac treba predočiti pisani zahtjev za pokretanje      PREDSTEČAJNOG POSTUPKA.

Ovisno o uspjehu ovih zaključaka planirano je održati tiskovnu konferenciju na kojoj bi o problemu upoznali cijelu hrvatsku javnost.

OSTALE NOVOSTI

2 comments
  1. Saša Mijacek

    Hvala predsjedniku SMH-IS Vedranu Dragičeviću, Davoru Šmuljiću pomoćnik predsjednika te Josipu Juričiću Regionalni povjerenik zagrebačke regije što su ujedinili radnike gramip-tps te im dali nadu da se spase bar te 4 zarađene plaće. Nadamo se isto tako pozitivnoj suradnji u daljnjim spomenutim akcijama.

  2. Željko- Varaždinec

    Treba sve poduzeti, da se ti isti radnici zbrinu na Zakonit naćin. Trebali bi se na te iste radnike koji nisu primili plaču 4. mjeseca ugledati zaposlenici u javnim državnim poduzećima kao i njihovi čelni ljudi Sindikata Sever, Ribić i ostala svita.
    Svi mi bi morali imati i malo ljudskog dostojanstva i ne gledati samo na sebe, nego i na ostale zaposlenike.

Comments are closed.