Loading...
Vijesti

U Đuri Đakoviću ima mjesta za 1000 radnika

dobra-vijest-za-radnike-nece-biti-otpustanjaSlavonski Brod, 2. listopada 2014. (index.hr) – Sindikat metalaca Hrvatske – Industrijski sindikat (SMH-IS) protiv je novih otkaza u Đuri Đakoviću, te tvrdi kako u tvrtki ima mjesta za 1.000 radnika, a da Uprava planira ostaviti 800 radnika.

“U Holdingu Đuro Đaković nema viška radnika, ima manjka posla, to je poruka koju upućujemo javnosti, hrvatskoj Vladi i koju smo uputili jučer Upravi na čelu s Tomislavom Mazalom. Ako ima viška to su menadžeri koji su radili na prodaji”, rekao je Antun Štivić, podpredsjednik Sindikata metalaca Hrvatske – Industrijskog sindikata na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu, vezano za neke najave o otpuštanju više od 200 radnika u Holdingu Đuro Đaković do kraja godine.Štivić: Ne pristajemo na otpuštanje radnika

“Ne pristajemo na otpuštanje radnika koji su svojim radom i mukom čuvali ovu tvrtku od rata do danas, da bi generacije iza nas mogle raditi”, istaknuo je Štivić. Sindikalci kažu da su mogući višak i oni koji su politički zaposleni dolaskom aktualne koalicijske vlasti. “Mi tvrdimo da ima dovoljno posla za 1.000 radnika koji rade. Za manjak posla odgovorni su menadžeri u upravi”, kazao je Štivić.

OSTALE NOVOSTI