Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

U PODRUŽNICI SMH-IS BRODOTROGIR ODRŽANA JE IZVJEŠTAJNO-TEMATSKA SKUPŠTINA

20130807_101337Dana 07.08.2013.g., održana je izviještajno-tematska Skupština sindikalne podružnice Sindikata metalaca Hrvatske – industrijskog sindikata u Brodotrogiru.

Na Skupštini su bili prisutni i predsjednik SMH-IS, Vedran Dragičević I regionalni povjerenik SMH-IS za Dalmaciju, Joško Franić.

Dnevni red Skupštine bio je: Izvještaj za 2012.g. o radu podružnice, Program zbrinjavanja viška radnika te iznos otpremnina. Skupštini, koja u Brodotrogiru broji 56 delegata, prisustvovala su 44 delegata. Glavni sindikalni povjerenik Slavko Bilota upoznao je Skupštinu sa svim važnim aktivnostima koje su bile teme na dosadašnje dvadeset i dvije sjednice Povjereništva.

Kroz video prezentaciju delegatima su bili prikazani dokumenti:

– Program restrukturiranja Brodotrogira, 

20130807_101416

– socijalni sporazum,

– financijsko izvješće podružnice,

– sudske tužbe za božićnicu, te

– preslike dostavne knjige o svim uručenim dopisima.

Izvještaj o radu Podružnice delegati su jednoglasno prihvatili.

Skupština Podružnice donijela je slijedeće zaključke:

1) Skupština Sindikata metalaca Hrvatske-IS podružnica Brodotrogir daje odobrenje glavnom sindikalnom povjereniku, Slavku Biloti u funkciji Radničkog vijeća, da potpiše zaključak od 01.08.2013.g. između poslodavca i sindikata kojim su određeni iznosi otpremnina.

2) Sindikat metalaca Hrvatske-IS će svakom svom članu u Brodotrogiru osigurati pravnu pomoć i besplatno zastupanje na Sudu u slučaju povrede njegovih osobnih prava kad to radnik odluči.

3) Skupština Sindikat metalaca Hrvatske-IS podružnica Brodotrogir zahtjeva od vlasnika potpisivanje socijalnog sporazuma prije realizacije programa zbrinjavanja.

Izvještaj priredio glavni sindikalni povjerenik Slavko Bilota

OSTALE NOVOSTI