Loading...
Rotirajući postoviVijesti

U Zagrebu je održana 11. sjednica GOS-a, a posljednja u ovoj 2012. godini; Gospodarsko stanje u većini tvrtki u kojima SMH-IS ima organizirano članstvo je vrlo ozbiljno ocijena je najvišeg tijela SMH-IS

DSCN1718U Zagrebu je održana 11. sjednica Glavnog odbora SMH-IS najvišeg tijela ovog Sindikata između dva kongresa. Prigoda je to bila za početak rasprave o aktualnom gospodarskom stanju u trgovačkim društvima u kojima SMH-IS ima organizirano članstvo. Naime, vrlo teško gospodarsko stanje u Hrvatskoj odrazilo se i na dio trgovačkih društava u kojima SMH-IS ima organizirano članstvo, a posebno na ona trgovačka društva koja su proizvodima vezana uz brodogradnju. No, ima i dio trgovačkih DSCN1717 društava u kojima je nedostatk posla evidentan ali njihovi proizvodni programi nisu vezani uz brodogradnju. Sve je to utecalo na odluku da se danas započne rasprava koja će se nastaviti u veljači i ožujku, a koja će rezultirati konačnim dogovorom za daljnje sindikalne aktivnosti. O aktivnostima i utjecaju SSSH na tek usvojeni dio zakona govorio je Mladen Novosel, predsjednik SSSH koji se uključio u raspravu po gotovo svim točkama obimnog dnevnog reda sjednice. GOS je raspravljao i o financijskim izvješćima i usvojio je niz operativnih odluka  DSCN1706na području financiranja. Raspravio je i o rezultatima provedenog postupka reprezentativnosti sindikalnih središnjica i usvojio niz operativnih odluka.Sjednici su po prvi puta bili prisutni Dragutin Šmerda, DSCN1713 predsjednik i Jovica Živanović, dopredsjednik Slavonsko-baranjskog sindikata s kojim će se SMH-IS udružiti temeljem već potpisanog sporazuma sredinom ove godine. Sjednici je prisustvovala i Blagica Kramar, predsjednica Hrvatskog sindikata male privrede.

 

DSCN1711DSCN1716

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSCN1730

 

 

 

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Klara Galzina

    Sve OK, ali nije trebala biti zadnja slika…..vidi se atmosfera ….nešta smo previše svi ozbiljni, očito svjesni situacije, a malo nas hoće itko slušati.
    Stalno se pitam kako probuditi svjest radnika da je bitan SINDIKAT, kako vratiti poremećene vrijednosti u našem okruženju. S tim pitanjem opet ulazim i u 2013.god.

Comments are closed.