Loading...
Vijesti

U Zagrebu se održava Euro-regionalna konferencija – Razmjena iskustva u socijalnom dijalogu

DSC01065U Zagrebu se 13. i 14. srpnja 2016. godine održava Euro-regionalna konferencija – Razmjena iskustva u socijalnom dijalogu, ujedno i završna konferencija u sklopu projekta „Znanjem do boljeg socijalnog dijaloga“, financirani iz Europskog socijalnog fonda (ESF), a kojega je nositelj Sindikat metalaca Hrvatske industrijski sindikat.

U Zagrebu se 13. i 14. srpnja 2016. godine održava Euro-regionalna konferencija – Razmjena iskustva u socijalnom dijalogu, ujedno i završna konferencija u sklopu projekta „Znanjem do boljeg socijalnog dijaloga“, financirani iz Europskog socijalnog fonda (ESF), a kojega je nositelj Sindikat metalaca Hrvatske industrijski sindikat.

Uz hrvatska iskustva u metalskom sektoru, konferencija će pružiti mogućnost razmjene informacija i iskustava i dobre prakse iz slijedećih  država iz kojih su prisutni predstavnici koji organiziraju članstvo u sindikatima metalaca. Države  sudionice su:  Italije, Poljske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore.DSC01157

Nakon predstavljanja zakonskog okvira svake države iz koje su predstavnici sindikata uključeni u ovaj projekt komentirana je i primjena propisa koja često nije u funkciji razvoja socijalnog dijaloga No, unatoč tome sindikati su spremni kroz pregovore za kolektivne ugovore, sporazume i druge bipartitne i tripartitne akte zalagati se za bolji socijalni dijalog na svim razinama, ali i za propise koji će biti u funkciji razvoja socijalnog dijaloga.

Nakon sutrašnje rasprave sudionici ove Konferencije uputiti će zaključke Europskoj komisiji budući je dio država članica EU, a drugi dio su zemlje kandidati za članstvo u Europskoj uniji pa je nužan približno jednaki i zajednički pristup razvoju i jačanju socijalnog dijaloga u svim državama kako u propisima tako i u primjeni. .

DSC01052

OSTALE NOVOSTI