Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Ujedinjeni u IndustriALL sindikati Europe kreću u ofanzivu

 U Brusselsu je 16.05.2012. godine održan prvi Kongres novog Europskog sindikata pod nazivom IndustriALL European Trade Union u koji su se ujedinili europski sindikati metalaca, kemije, energetike, rudarstva, tekstila odjeće i kože.

Za predsjednika je izabran  Michael VASSILIADIS generalni dosadašnji tajnik njemačkog IG BCE-a, a za potpredsjednike su izabrani Valeria FEDELI (Filtea-CGIL – IT), Renzo AMBROSETTI (Unia – CH) i Anders FERBE (IF Metall – SE).

Generalnim tajnikom izabran je Ulrich ECKELMANN (IG Metall – DE), a njegovim zamjenicima Bart SAMYN (ABVV-Metaal – BE), Sylvain LEFEBVRE (FCE-CFDT – FR) i Luc TRIANGLE (ACV-CSC METEA – BE).

Predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević izabran je za člana Izvršnog i Upravnog odbora, te za predstavnika Jugoistočne regije novog udruženog  Europskog sindikata.

Na Kongresu je bilo 550 delegata iz svih europskih sindikalnih organizacija, novi udruženi sindikat  IndastriALL European Trade Union predstavlja 7,197 000 radnika udruženih u sindikate koji su se u taj sindikat udružili.

https://www.emf-fem.org/

OSTALE NOVOSTI