Loading...
Regija - Panonska HrvatskaVijesti

Uskoro će oko 1100 radnika zaposlenih u trgovačkim društvima u sustavu Đuro Đaković Holding d.d. birati člana Nadzornog odbora-predstavnika radnika Đuro Đaković Holding d.d.

Uskoro će oko 1100 radnika zaposlenih u trgovačkim društvima u sustavu Đuro Đaković Holding d.d. birati na neposrednim izborima kao  jednog člana radničkog vijeća,  člana Nadzornog odbora-predstavnika radnika Đuro Đaković Holding d.d. Dopredsjednik SMH-IS i regionalni povjerenik za Slavonsko-baranjsku regiju Antun Štivić uputio je predsjedniku Uprave Đuro Đaković Holding d.d. gospodinu Vladimiru Kovačeviću inicijativu za izmjenu Statuta kojom bi se omogućilo radnicima u svim društvima u sustavu Holdinga da na neposrednim izborima izaberu predstavnika radnika u Nadzorni odbor Đuro Đaković Holding d.d. Naime, u Đuro Đaković Holdingu d.d. zaposlen je premali broj radnika za izbor radničkog vijeća, te stoga sindikalni povjerenik u funkciji radničkog vijeća ne može, prema odredbama članka 152. stavku 3. Zakona o radu, imenovati člana Nadzornog odbora-predstavnika radnika. Kako svako trgovačko društvo ponaosob u sustavu Holdinga ima izabrana radnička vijeća i predstavnike radnika u nadzornim odborima procijenjeno je da je i u Holdingu potrebno imati člana Nadzornog odbora-predstavnika radnika, a kojeg će izabrati svi radnici zaposleni ne samo u Holdingu već u svim društvima u njegovom sastavu.

O ovoj inicijativi raspravljati će Nadzorni odbor i Skupština Holdinga, a nakon njihovih odluka biti će organizirani izbori. Sa svrhom razvijanja i jačanja socijalnog dijaloga između poslodavca i radničkih predstavnika,načelno slaganje s navedenom inicijativom dao je predsjednik Uprave, gospodin Kovačević.

Vjerujemo da će ovaj dobar primjer poslužiti i drugim kolegicama i kolegama koji djeluju u istovjetnim ili sličnim uvjetima a kao predstavnici radnika.

OSTALE NOVOSTI