Loading...
Vijesti

Vedran Dragičević novi predsjednik SMH-IS

Dosadašnji v.d. predsjednika SMH Vedran Dragičević na 5. kongresu održanom od 17.-18. lipnja 2010. godine u Šibeniku izabran je za predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske- industrijskog sindikata na mandatno razdoblje 2010. -2014. godine. Za dopredsjednika izabran je Branko Kužet regionalni povjerenik Primorsko-goranske regije.

Petom kongresu SMH prisustvovao ja 151 delegat iz svih regija SMH-IS kao i veći broj stranih i domaćih gostiju i uzvanika. Pored izbora predsjednika, dopredsjednika, Nadzornog odbora i Statutarne komisije, delegati 5. kongresa prihvatili su nekoliko važnih odluka:

  1. Odluku o prestanku članstva SMH u Konfederaciji sindikata metala i kemije,
  2. Odluku o promjeni naziva sindikata u Sindikat metalaca Hrvatske-Industrijski sindikat,
  3. Odluku o promjeni zastave SMH-IS sa dosadašnje sive u zastavu sa crvenom podlogom i bijelim logom , bijelom podlogom sa plavim logom i plavom podlogom sa bijelim logom.

Delegati 5. kongresa usvojili su, pored Programa rada i djelovanja Sindikata metalaca Hrvatske-industrijskog sindikata u razdoblju 2010.-2014. godine tri rezolucije i jednu deklaraciju.

U radu 5.kongresa sudjelovali su nazočni; generalni tajnik Europske federacije metalaca – Peter Scherrer, koordinatorica JI Europe za Svjetsku federaciju metalaca – Anne-Marie Mureau, predstavnici Europskih sindikata metalaca i sindikata metalaca-članica EMF-a, predstavnici sponzora i donatora.petom kongresu SMH-IS prisustvovao je i vršitelj dužnosti predsjednika Saveza samostalnih sindikata Hrvatska Mladen Novosel te predsjednici i predstavnici udruženih sindikata u SSSH.

 

REZOLUCIJA O NASTAVKU I ZAVRŠETKU PREGOVORA ZA KOLEKTIVNI UGOVOR ZA METALNU I ELEKTROINDUSTRIJU

REZOLUCIJA O ZADRŽAVANJU TEMELJNIH PRAVA RADNIKA

REZOLUCIJA O UVJETIMA RESTRUKTURIRANJA, PRIVATIZACIJI I PRODAJI TVRTKI U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU

OSTALE NOVOSTI