Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

Željezara Sisak mora raditi!

U četvrtak i petak preostalih 916 radnika sisačke željezare potpisali su sporazumne otkaze Ugovora o radu čime im počinje teći otkazni rokovi što ovisi o stažu. Nakon isteka otkaznog roka svi završavaju na Zavodu za zapošljavanje. Najkasnije 30 dan nakon isteka otkaznog roka,  radnicima će biti isplaćene otpremnine u visini od 3000 kn/god. staža.

Odluka Povjereništva SMH-IS u CMC-u Sisak, a u dogovoru sa predsjednikom Sindikata metalaca Hrvatske Vedranom Dragičević i regionalnim povjerenikom Dragutinom Vuljanić, zaključeno je da će se u narednom periodu povjereništvo sastajati po potrebi, a najmanje jedanput mjesečno, sa ciljem pripremanja akcija Sindikata koje bi bile usmjerene ka prodaji tvornice i nastavku proizvodnje.

Prve akcije biti će usmjerene prema novoj Vladi RH te Lokalnoj upravi i samoupravi kako bi zajedničkim snagama spasili što više radnih mjesta u željezari i time ublažili socijalni bombu koja prijeti gradu Sisku.

Prema naznakama koje SMH-IS ima, interesa za kupnju Željezare ima samo je pitanje dali će CMC i hrvatska ubrzati procese te ih završiti do isteka otkaznih rokova radnika CMC-a u travnju 2012. godine.

U narednom periodu, isto tako, će Povjereništvo sindikalne podružnice SMH-IS, a i radnici koji rade u otkaznom roku, pratiti i čuvati da se imovina Željezare ne iznosi iz Društva te će o svemu informirati Povjereništvo i SMH-IS.

SMH-IS će predlagati i organizirati akcije sa ciljem da Željezara što prije nastavi s proizvodnjom.

OSTALE NOVOSTI

One comment
  1. Sasa

    Hteo bih nekoga da pitam jel su pocele akcije…i ko ima sve pravo na akcije u Zeljezari moj otac je radio 20 god tamo..hvala unapred

Comments are closed.