Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

Dalekovod je ime koje uvažava cijeli svijet pa bi trebala i Hrvatska Vlada

Dana 05. studenog 2012 godine održani su sastanci sindikalnih povjereništava sindikalnih podružnica SMH-IS Dalekovod proizvodnja i Dalekovod Cinčaonica sa Upravom Dalekovoda d.d. i direktorima Dalekovod-proizvodnja d.o.o i Dalekovod Cinčaonica, o temi daljnje sudbine tih gospodarskih cjelina, a time i Dalekovoda u cjelini. Naime, Dalekovodu su blokirani računi, u  poteškoćama je sa  likvidnošću, a plaća nije  isplaćena  za rujan 2012. godine. Uprava je obećala da će plaće radnicima  za rujan 2012. godine biti isplačena do kraja tjedna ( 09.11.2012.) sa čime su se suglasili i  predstavnici sindikata svjesni poteškoća u kojima Dalekovod posluje. No, u slučaju da plaće ipak ne budu isplaćene do dogovorenog datuma u ponedjeljak 12.11.2012. godine održati će se  skupovi radnika na kojima će se dogovoriti moguće daljnje aktivnosti. No međutim, u slučaju nastavka problema s likvidnošću  postoji mogućnost  otvaranja  predstečajnog postupka sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i pred stečajnoj nagodbi.

Sindikati su protiv toga. Međutim,  Uprava Dalekovoda kojom rukovodi  Matjaž Gorjup istakla je da nije za stečaj s preustrojem, pa se nadamo da ćemo zajedno iznači mogućnosti da se Dalekovod izvuče iz sadašnje  krize s posebnim naglaskom na problem likvidnosti.

Sa  strane SMH-IS ćemo učiniti dodatne napore da se sve potrebne državne institucije  uključe u ovaj proces s obzirom na činjenicu da je veliki dio dionica i u portfelju mirovinskih fondova. Budući  je u Dalekovodu zaposleno oko 1700 radnika potrebno se uključiti svim aktivnostima kako bi se nastavila gospodarska djelatnost tvrtke i  očuvala radna mjesta .

OSTALE NOVOSTI

One comment

Comments are closed.