Loading...
Regija – Središnja HrvatskaVijesti

U KONČAR Elektroindustriji postignut dogovor socijalnih partnera o nastavku primjene dijela umanjenih prava radnika u četiri trgovačka društva za daljnjih šest mjeseci

Po pozivu Koordinacije SMH-IS  u Končar elektroindustrija d.d. održan je  06. 11. 2012. godine zajednički sastanak radničkih predstavnika (glavni sindikalni povjerenici, predsjednici RV i članovi NO predstavnici radnika)  četiri trgovačka društva koja su u sustavu Končar elektroindustrije s predstavnicima Uprave Končar-elektroindustrije d.d i direktorima/predsjednicima uprava tih trgovačkih društava.

Tema sastanka je bila: “Načelni dogovor socijalnih partnera o potrebi sklapanja VII. (sedmog) Aneksa Kolektivnog ugovora, te dogovor za njegovo  potpisivanje i primjenu.“, a radi mogućih gospodarskih teškoća koje su u tim trgovačkim društvima nastale radi nedostatka posla i  smanjene gospodarske djelatnosti.

Nakon rasprave svakog predstavnika sindikata, radničkog vijeća i Uprave svih trgovačkih društava na koje će se primjenjivati VII. Aneks Kolektivnog ugovora jednoglasno je usvojen zaključak da je nužno prići mjeri privremenog umanjenja dijela prava radnika radi očuvanja radnih mjesta i u očekivanju poboljšanja gospodarske situacije u tim trgovačkim društvima. Moramo naglasiti da su i direktori/predsjednici uprava  izvijestili o dijelu mjera koje oni poduzimaju, ali i predložili dio mjera koje bi trebala donijeti Vlada RH kako bi se očuvala gospodarska djelatnost, a time i radna mjesta u sektoru elektroindustrije. No početkom idućeg tjedna potpisati će se navedeni Aneks koji će se primjenjivati na slijedeća trgovačka društva:  KONČAR ALATI; KONČAR SKLOPNA POSTROJENJA; KONČAR KUĆANSKI APARATI i KONČAR EVA.

OSTALE NOVOSTI