Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeRegija - Jadranska HrvatskaVijesti

Juraj Šoljić- dobitnik nagrade Srce sindikalne solidarnosti

Ovogodišnji dobitnik glavne nagrade SSSH Srce sindikalne solidarnosti je Juraj Šoljić, glavni sindikalni povjerenik u Brodogradilištu 3. MAJ.

Juraj se istaknuo svojom borbom za prava radnika na rad i isplatu plaća, u teškoj situaciji u kojoj se našlo to poznato hrvatsko brodogradilište s dugom tradicijom proizvodnje od 1892. godine, a koja je nastupila zbog loših poslovnih poteza bivše uprave i to nakon mjeseci nemogućnosti isplate plaća, štrajka i na kraju otvaranja stečajnog postupka.

Juraj Šoljić istaknuo se u traženju pravodobnih zakonitih rješenja za očuvanje radnih mjesta, a u pregovorima i razgovorima kao predstavnik radnika i za nastavak proizvodnje u brodogradilištu. Ovi dugotrajni napori i zalaganja doveli su do spašavanja radnih mjesta te očuvanja i osiguranja daljnjeg rada brodogradilišta i isplate plaća. Juraj se i dalje svim silama zalaže da se nastavi proizvodnja, ulaže u zaštitu na radu i time zadrže radna mjesta ne samo u brodogradilištu već i šire, kod svih kooperanata brodogradilišta u Primorsko-goranskoj županiji.

Osim toga, Juraj je aktivan u tijelima SMH-IS, SSSH i međunarodnih sindikalnih odbora, pa je tako već drugi mandat zamjenik regionalnog povjerenika Primorsko-goranske regije SMH-IS, član Vijeća SSSH, te član Međuregionalnog sindikalnog odbora Italije i Hrvatske (regije Friuli – Venezia – Giulia – Istarska županija i Primorsko-goranska županija), a član Glavnog odbora SMH-IS je od 2008. godine.

OSTALE NOVOSTI