Loading...
Odbor hrvatske brodogradnjeRegija - Jadranska HrvatskaVijesti

Počela isplata Jubilarnih nagrada u 3.MAJ-u

Sukladno dogovoru Sindikata s Upravom na plaći od rujna iplaćena najstarija dugovanja na ime Jubilarnih nagrada

Podsjetimo, nakon što je Uprava Uljanika zajedno s Upravama svih društva na prijedlog nekih sindikata u Puli u srpnju 2018.g. uz protivljenje sindikata iz 3.MAJ-a napravila presedan i isplatila regres te godine samo nekim radnicima, a nastavno na kasnije blokiran račun 3.MAJ-a zbog lošeg vođenja Brodogradilišta 3.MAJ od strane vlasnika Uljanik d.d. (izvlačenje novaca i devastacija 3.maja).

Uvažavajući sve navedeno, pa i žrtvu koju su radnici 3.maja pretrpili rukovodstvom tadašneg vladanja od strane Uljanika, a s ciljem nastavka djelatnosi i poslovanja 3.MAJ-a, socijalni partneri u dobroj vjeri (s sadašnjom Upravom 3.MAJ-a) prisupili su pregovorima te dogovorili model kojim se prvo isplaćuju Jubilarne nagrade radnicima.

Poslodavčeva i Sindikalna strana u Brodogradilištu 3.maj prihvatila je jedan od modela, te je postignut dogovor da se neupitna materijalna prava radnika djelomice i isplate u narednim mjesecima.

Dogovoreno je da se Jubilarne nagrade za dugogodišnju vjrnost 3.MAJ-u isplate u idućih 4 mjeseca prema starosti (počev od rujna 2020.g.), a o ostatku će se nastaviti pregovarati, uzimajući pritom u obzir stanje u društvu i činjenicu na oskudna financijska sredstva.

Jučer s plaćom od rujna isplaćene su Jubilarne nagrade za za studeni 2019.g., prosinac 2019.g. i sječanj 2020.g.

S plaćom od listopada, studenog i prosinca 2020.g. isplatit će se sukcesivno preostale Jubilarne nagrade prema mjesecima prema starosti (za svaka 3-4 mjeseca), sukladno dogovoru Sindikata i Uprave.

Posljednje Jubilarne nagrade radnika trebali bi se isplatiti s plaćom za prosinac (u sječnju 2020.g.) čime bi se zatvorilo dugovanje na ime toga, zaključno za 2020.g.

O ostatku isplate materijalnih prava će se nastaviti pregovarati, uzimajući pritom u obzir stanje u društvu Brodogradilišta 3.MAJ, a pritom ne ugrožavajući likvidnost društva i isplatu plaća radnicima.

OSTALE NOVOSTI