Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaRegija - Panonska HrvatskaRegija – Središnja HrvatskaVijesti

Posjeta predstavnika sindikata PRO-GE

U sklopu trodnevne posjete sindikatu SMH-IS u Hrvatskoj, predstavnici sindikata PRO-GE iz Austrije posjetili su 3.MAJ Brodogradilište u Rijeci, središnji ured SMH-IS u Zagrebu te tvrtke Đuro Đaković specijalna vozila i Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja u Slavonskom Brodu.

Na početku posjeta, austrijskim kolegama prezentirani su 3.MAJ Brodogradilište i djelovanje sindikata SMH-IS, uključujući organizaciju i ulogu radničkih predstavnika u Radničkom vijeću, Odboru Povjerenika radnika ZNR i Predstavnicima radnika u NO-u. Nakon toga, prisutni su obišli 3.MAJ Brodogradilište kako bi se upoznali s radom i procesima.

Na sastanku u Zagrebu prisustvovali su predsjednik SMH-IS, Siniša Kosić i predsjednik SSSH, Mladen Novosel. Tijekom sastanka u Zagrebu, posebna pažnja posvećena je raspravi o implementaciji europske direktive o minimalnoj plaći te analizi situacije u Hrvatskoj, posebno s obzirom na nedavno uvođenje eura kao službene valute.

Nakon toga, predstavnici sindikata PRO-GE posjetili su tvrtke Đuro Đaković specijalna vozila i Đuro Đaković TEP u Slavonskom Brodu.

Na sastancima i posjetima nastavljena je razmjena iskustava i ideja između sindikata PRO-GE i SMH-IS te je dodatno ojačana suradnja i solidarnost među radnicima u Austriji i Hrvatskoj u sektorima proizvodnje.

OSTALE NOVOSTI