Loading...
Regija - Jadranska HrvatskaVijesti

SSSH i SMH-IS u brodogradilištu Viktor Lenac

Posjeta čelnika  Sindikata metalaca Hrvatske- Industrijskog sindiakat i Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) još je jedna potvrda socijalnog dijaloga kojeg Brodogradilište Viktor Lenac kontinuirano njeguje sa svojim socijalnim partnerima. U Brodogradilištu djeluju dva sindikata, a upravo je Sindikat metalaca zastupljeniji među radnicima. Svi socijalni partneri mogu biti zadovoljni socijalnim dijalogom u Viktoru Lencu, koji je na vrlo visokoj razini u čitavom nizu godina, pri čemu vlada ozračje međusobnog uvažavanja i sporazumijevanja o svim bitnim pitanjima od interesa za radnike Viktora Lenca.

Uprava i uže poslovodstvo predstavnike sindikata su na današnjem sastanku ukratko informirali o proteklim rezultatima poslovanja, značajkama remontnog poslovnog modela, pretpostavkama za daljnji održivi rast Viktora Lenca i budućim investicijama od interesa za održivo poslovanje. Najviše je bilo riječi o interesima radnika u Viktoru Lencu, njihovim plaćama, provedbi Kolektivnog ugovora i materijalnim pravima radnika koja su u cijelosti njime regulirana.

Uprava je informirala čelnike sindikata i o investiciji značajne obnove najznačajnijeg kapaciteta Brodogradilišta – Doka 11 i gradnji zamjenskih pontona, a što će se realizirati u brodogradilištu 3. maj. Posao kojeg Viktor Lenac osigurava 3. maju ima za cilj osiguranje zaposlenosti i opstanak brodogradnje na Kvarneru, što je u interesu i 3. maja, ali i Viktora Lenca zbog zadržavanja radnika srodnih zanimanja u bližem okruženju.

Priopćenje u cijelosti pročitajte u priloženom dokumentu.

Priopćenje za javnost_VL-Savez samostalnih sindikata Hrvatske-SMH

OSTALE NOVOSTI