Loading...
Rotirajući postoviVijesti

Predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević sazvao je konferenciju za novinare uoči konstituiranja nove Vlade RH

Predsjednik SMH-IS Vedran Dragičević sazvao je konferenciju za novinare uoči konstituiranja nove Vlade RH, ali i koristeći stavove proizašle iz rasprave o aktivnostima SMH-IS nakon parlamentarnih izbora, a sa jučerašnje sjednice Glavnog odbora , posljednje u ovoj kalendarskoj godini.

Radničko nestrpljenje je veliko i radnici u industriji nisu u mogućnosti više čekati za njih „bolje dane“ koje objektivno očekuju unatoč ponovne najave krize. Radnici u industriji izgubili su 100 000 radnih mjesta već do sada dok radnici koji  prava ostvaruju iz sredstava Državnog proračuna gotovo i nisu osjetili posljedice krize gubitkom radnih mjesta. Stoga je SMH-IS spreman organizirati i sudjelovati  svim akcijama zajedno s Vladom na oživljavanju industrije i podizanju hrvatske industrije na noge, jer bez industrije se neće moći puniti ni državni proračun i izlaska iz krize nema. Očekivanja su od nove Vlade da reagira na vrijeme jer su u protivnom mogući prosvjedi pa i generalni štrajk. Nije nam u interesu nikoga rušiti, ali nam je cilj izlaska iz krize, a što ponovno nije moguće bez industrije, dok su radnici u industriji sve ovo vrijeme „bili na dijeti“. S obzirom na tu okolnost od nove Vlade očekujemo da se državnim proračunom i drugim mjerama podupru investicije u industriji radi zapošljavanja kapaciteta, da se odrede aktivnosti  s ciljem opstanka brodogradnje (jer je u pitanju 11 000 radnih mjesta i 30 000 radnih mjesta vezanih za brodogradnju) i da se na određeni način „osigura posao“ domaćim tvrtkama u obnovi željeznica i željezničke infrastrukture.

Nakon 15. siječnja 2012. godine očekuje se sastanak s novom Vladom predstavnika SMH-IS, ali se također očekuje sastanak s novom Vladom i predstavnika SSSH, središnjice koje je SMH-IS članica.

OSTALE NOVOSTI